Sajam peglane

Manifestacije poput Sajma peglane snažan impuls lokalnoj ekonomiji i kućnim budžetima

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić na otvaranju ovogodišnjeg Sajma pirotske peglane kobasice istakao je zadovoljstvo ogromnom posećenošću ovogodišnjeg Sajma, posebno zbog velikog broja turista iz Bugarske kojima je poželeo dobrodošlicu.

-Jedan proizvod koji se pravio u podrumima, garažama, radionicama, izvukli smo na svetlost dana i stavili rame uz rame sa drugim brendovima koje Pirot ima poput kačkavalja, ćilima i omogućili ljudima koji se bave preradom i mesa i mlečnih proizvoda i sira da zarađuju time što prodaju svoje proizvode. Sve to u korist i lokalne ekonomije i turizma i kućnih budžeta i ja želim da sve više ljudi to rade i da to rade sve ozbiljnije-kazao je gradonačelnik Vasić. On je iskoristio priliku i da na Savindan čestita praznik prosvetarima i đacima.

Gradonačelnik Vasić je u društvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića obišao štandove, razgovarao sa izlagačima i vodećim pirotskim poljoprivrednim proizvođačima.

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Trebalo je ministru reci za farmu “BELE VODE” da se ista obnovi, to je buducnost Stare planine zbog zdravih pasnjaka i stoke. Uskoro nece biti zivotinja za peglanu kobasicu….

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker