Ljudi velikog srca

Mame Piroćanke: Srećne smo kad možemo da pomognemo nekome

Naše sugrađanke okupljene u Fejsbuk grupi ,,Mame Piroćanke” tokom prethodne godine imale su nekoliko humanitarnih akcija, a pripremaju aktivnosti i za ovu godinu. Prema rečima administratorke ove grupe, Dragane Ignjatović, u 2019. godini aktivnosti su uglavnom bile usmerene na pojedinačne slučajeve.

 

Na predlog članica grupe Mame Piroćanke najpre smo organizovale akciju prikupljanja novčanih sredstava za našu Snežanu Đorđević, a zatim i nekoliko akcija za Jelenu Nedeljković. U saradnji sa frizerima organizovale smo i humanitarnu akciju za pomoć našem sugrađaninu Nemanji Cvetković. Za sam kraj godine u igraonici ,,Šapica” organizovan je i događaj sa Deda Mrazom i decom i tada smo prikupile novogodišnje paketiće, hranu, kozmetiku, garderobicu za decu koja žive u socijalno ugroženim porodicama – kaže za Pirotske vesti Dragana Ignjatović.

Prema njenim rečima ideju za formiranje grupe je dobila kada je i sama postala mama.
-Počele smo da se okupljamo na Fejsbuku 2013. godine i trenutno grupa ,,Mame Piroćanke” ima oko 3500 članova, a novi zahtevi za učlanjenje stalno pristižu. S obzirom na to da su mame uglavnom sa bebama kod kuće ili jure da završe sve obaveze oko dece, posla, kupovine i slično, želja mi je bila da nam olakšam i ubrzam međusobnu komunikaciju. Svakodnevno razmenjujemo informacije koje su od vitalnog značaja za preživljavanje sa malom decom, ali i sa malo starijom. Razmenjujemo savete, važne brojeve telefona, garderobu ili bilo šta što znamo da bi nekome pomoglo. Takođe, dozvoljeni su i oglasi i na taj način kupujemo, prodajemo ili poklanjamo dečje i naše lične stvari, a ne plaćamo poštanske troškove. Neke mame koje imaju svoje biznise mogu da reklamiraju svoje usluge ili proizvode. Do sada je sve funkcionisalo kako treba i koristim ovu priliku da pohvalim sve mame koje se uključuju u akcijama, diskusijama i svojim savetima pomažu drugim mamama.
Pored dvadesetčetvoročasovne komunikacije na Fejsbuku, aktivnosti humanitarnog karaktera nastavićemo u okviru Udruženja gradjana „Osveženje“. U saradnji sa Udruženjem Dobra vila za vas i Banke hrane iz Beograda, jednom nedeljno doniraćemo voće i povrće Udruženju za pomoć MNRL u Pirotu, kao i porodicama slabijeg materijalnog stanja. Uverena sam da ćemo na ovaj način pomoći pre svega deci, jer je i sama grupa ,,Mame Piroćanke” osmišljena i namenjena njima – zaključuje Ignjatovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker