Obrazovanje

Maloj Nađi Mitić iz Bele Palanke, koja boluje od anaplastičnog astrocitoma HITNO potrebna pomoć

Učenici Mlekarske škole organizovali su se i prikupili 17.000 dinara za pomoć u lečenju Nađe Mitić

Na predlog Učeničkog parlamenta učenici Mlekarske škole „Dr Obren Pejić“ u prethodnih mesec dana realizovali su humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći maloj Nađi Mitić iz Bele palanke, devojčici koja boluje od anaplastičnog astrocitoma.

U akciji je prikupljeno 17 000 dinara koji su uplaćeni na žiro račun porodici male Nađe. Veliku pomoć ovoj akciji pružili su i građani Pirota koji su mogli donirati novčana sredstva u kutijama namenjenim za ovu priliku, a koje su se nalazile u maloprodajnim objektima proizvoda mlekarske radionice.
Ovo je samo nastavak lepe prakse kroz koju su učenici Mlekarske škole, u skladu sa svojim mogućnostima, pomagali osobama kojima je ova pomoć najpotrebnija. Ovom akcijom učenici su pokazali svoje veliko srce i visok stepen solidarnosti i empatije. U planu Učeničkog parlamenta je i nastavak humanitarnih aktivnosti kroz različite aktivnosti.

Maja Manić koordinator rada Učeničkog parlamenta je istakla da je nakon uspešno sprovedene novogodišnje dobrotvorne akcije za pomoć malom Oliveru, ovo još jedna humanitarna akcija koja se ovoga puta organizuje kako bi se, u skladu sa mogućnostima, pomoglo maloj Nađi Mitić iz Bele Palanke.

“Učenički parlament je odlučio da nastavi sa sprovođenjem humanitarnih akcija i ubuduće. Imali smo u planu nekoliko aktivnosti, ali nas je malo omelo održavanje nastave na daljinu. Ipak, uspeli smo da sprovedemo akciju prikupljanja novčane pomoći za Nađu, uz nesebičnu pomoć naših sugrađana, kupaca naših mlečnih proizvoda. Nadam se da ćemo u narednom periodu moći nesmetano da nastavimo s našim planovima i aktivnostima-kazala je Manićeva.

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić

prikuplja novčana sredstva za Nađu Mitić (2010).

Nađa je dete koje je po rođenju dobilo ocenu devet. Trudnoća je bila uredna i normalna. Od rođenja pa do februara 2020. godine, Nađa nije imala nikakvih zdravstvenih tegoba. Početkom februara žali se na bol u kičmi i već nakon tri dana je hospitalizovana. U Kliničkom centru Srbije u Beogradu, klinika za neurohirurgiju, nakon MR kičme, doktor potvrđuje da se radi o anaplastičnom astrocitomu i operacija se vrši 19. februara 2020. godine. Nakon operacije, histopatološki nalaz pokazuje da se radi o agresivnom tumoru – Anaplastični astrocitom who III gradus, koji zbog svog agresivnog ponašanja brzo može preći u gradus IV.

Odrađeno je dvadeset i osam ciklusa zračne terapije, uporedo sa hemioterapijom u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, a zatim još šest ciklusa hemioterapija. Bez obzira na to, tumor se opet širio i zbog naleganja nerava. Već pet meseci, Nađa je u invalidskim kolicima. Doktori u Srbiji su se izjasnili da operacije više nisu izvodljive zbog mesta na kome se tumor nalazi. Porodica je potražila mišljenje doktora iz stranih zemalja, i u Turskoj, koji su prihvatili da nastave Nađino lečenje.

Za sada je odlučeno da krene sa hemioterapijom šest ciklusa, a nakon završenih terapija doktori odlučuju o daljem nastavku lečenja – imunoterapija, fizikalna terapija…

Nađi su potrebna novčana sredstva za dalje lečenje u inostranstvu. Takođe su joj potrebna sredstva za lekove, medicinski potrošni materijal, ortopedska pomagala, laboratorijske analize, specijalističke i kontrolne preglede, terapije, kao i za putne troškove.

Do sada je porodica samostalno snosila troškove za sve terapije i lečenje, međutim, troškovi lečenja u inostranstvu i odlazak tamo nadmašuju mogućnosti roditelja.

Za Nađin život! Budimo humani!

Pomozimo Nađi

Upišimo 924 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human924 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000795395-64

160600000079560225
IBAN: RS35160600000079560225
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

NBS IPS QR kod

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker