Gradska hronika

Mališanima fudbalsko igralište na dar

Povodom Dečije nedelje koja se tradicionalno obeležava u oktobru, kompanija Tigar a.d. donirala je  fudbalsko igralište od gumenog reciklata vrtiću Lane, koji je u okviru Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj.

– Na ovaj način obezbeđujemo bolju zaštitu za više od 300 dece koja pohađaju centralni pirotski vrtić, od jaslica, zaključno sa predškolskim uzrastom. Naša poruka je da Dečja nedelja ne sme da traje samo sedam dana, već o najmlađima treba da brinemo svakodnevno, kažu u Tigru i ukazuju na to da podloga od gumenog reciklata predstavlja ekološki proizvod koji amortizuje dečji pad i smanjuje povrede, a istovremeno je laka za održavanje i spremna za upotrebu, ubrzo nakon padavina.

05U Lanetu kažu da tek sada dobijaju neophodne uslove za bezbednu dečju igru, jer samo adekvatna podloga može da bude prava preventiva i zaštita za decu prilikom brojnih aktivnosti na otvorenom, koje su neophodne za zdrav rast i razvoj dece.

06 Kompanija Tigar a.d. već je postavila prvu ekološku učionicu na otvorenom u  pirotskom vrtiću Crvenkapa, vrtiću Neven takođe je donirano dečje igralište od gumenog reciklata,  a podloga od reciklirane gume poklonjena je i školi  za decu sa smetnjama u razvoju “Dragan Kovačević” u Beogradu, navodi se u saopštenju Centra za komunikacije “Tigar” ad.

tekst i fotogarfije Centar za komunikacije “Tigar” ad

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker