Gradska hronika

Mali i veliki

U cilju promovisanja i popularizacije sporta i saradnje sa roditeljima u OŠ “Sveti Sava” realizovan je projekat „Mali i veliki“ koga su osmislile učiteljice Irena Mančić i Marija Nikolić. U periodu od 1. jula do danas završene su dve faze projekta. Pripremnu fazu su činile aktivnosti oko samog planiranja i nabavka sportskih rekvizita i opreme, a drugu same sportske aktivnosti i takmičenja.13

Glavni cilj projekta „Mali i veliki“ je vreme koje roditelj provodi u školi sa svojim detetom poklanjajući mu nepodeljenu pažnju. To vreme je ispunjeno sportskim aktivnostima koje dete bira. Uloga roditelja je da prati dete i aktivno učestvuje u svemu ali bez namere da preuzme vođstvo ili nametne nešto svoje.
Dugogodišnja praksa nastavnika pokazala je da se časovi iz predmeta Fizičko vaspitanje u mlađim razredima, deci često uskraćeni zbog nedovoljnog prostora u školi, vremenski nepovoljnih uslova ili zamenjeni nekim ,,važnijim časovima,, Roditelji su zato često primorani da plaćaju različite sportske aktivnosti u gradu kako bi se deca pravilno razvijala, otrgla od kompjutera i ogromne ponude nepristojnih stvari na TV.
Zato se rodila ideja da spojimo lepo i korisno, da se deca i njihovi roditelji bar jednom mesečno okupe u školi na sportsko druženje i utroše svoje slobodno vreme kao partneri nastavnicima sa jednim ciljem da pomognu odrastanje dece na kreativan i zanimljiv način.
Deca se kroz naš program uče pravilnom držanju tela, hodanju, trčanju i svim drugim prirodnim oblicima kretanja, a sve to kroz vežbe i igrice prilagođene uzrastu, poligone, štafetne igre i zabavu i to zajedno sa svojim roditeljima.

11

Sportske aktivnosti su osmislili realizatori projekta, a deca i roditelji su aktivno učestvovali u njihovom izvođenju, usvajali veštine i na zabavan način shvatili važnost zdravog načina živata a i pametno su potrošili svoje slobodno vreme.

Saopštenje škole

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker