Kultura

“Mačka bez jedne cipele” u kafeu Snatch

U subotu u podne u kafeu “Snatch” biće organiozovana promocija knjige “Mačka bez jedne cipele”, zbirke pripovedaka autora Miodraga Stošića, u izdanju “Beoknjige” iz Beograda.

 

snatch

 

Suorganizaori promocije su Narodna biblioteka Pirot, Turistička organizacija Pirot, a organizator je kafe Snatch.

U knjizi se nalazi dvadeset priča, nastalih u poslednjih pet godina. Po mišljenju kritičara, knjiga spada u domen urbane pripovetke, sa izrazitim žanrovskim vrludanjem, od humoreske do melodrame.

Autor knjige Miodrag Stošić rođen je 1982.godine u Vladičinom Hanu. Radio je kao scenarista i voditelj nekoliko emisija na radiju („Šta je sporno“ i „Index 202“ – Radio Beograd 202, „Ispod Adamovog lista“ BIR radio, „Ludi i zbunjeni u akciji“ Radio Akcija) Pisao je rubriku „književnost“ u listu „Creative Art Magazin“ i a bio je zamenik urednika lista „Serbia Today“ Danas piše scenario za emisiju „Mali Marko zove“ na Radiju S. Deo je kreativnog tima emisije „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ na TV Prva. Osnivač je prvog srpskog komedi rok kabarea „Grbave Tange Šou“. Bio je voditelj Novogodišnjeg satirikona i Satirafesta 2013.godine Objavljuje u listovima: „Večernje novosti“, „Politika“, „Ošišani jež“, „Etna“. Dobitnik je nekoliko nagrada na polju satire: Politikina „Vibova nagrada“ za 2008.godinu „Pera Stojanović Tuman“ za TV dramu u 2011.godini „Čivija“ za najbolju priču u 2012.godini Priredio je nekoliko knjiga: „Maraton na kratke staze“ „Afoteka 1 i 2“ Koautor je zbirke priča „Tango na trotoaru“ 2009 Zbirka priča „Mačka bez jedne cipele“ je njegova prva samostalna knjiga.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker