Lokalna samouprava

Luka Vasić skrenuo pažnju velikih klubova

Junior KK”Pirot” Luka Vasić je svojim nastupima u RODA JUNIORSKOJ LIGI SRBIJE skrenuo pažnju velikih klubova i mnogih menadžera.


image
Luka Vasić, 1998/202, je svojim igrama za juniorsku ekipu KK”Pirot” pod vođstvom trenera Vladimira Jovanovića u RODA JUNIORSKOJ LIGI SRBIJE, ostvario izvanredan učinak, postavši MVP i najbolji strelac. Kao standardni prvotimac seniorske ekipe KK”Pirot”, koju je u Drugoj ligi Srbije vodio trener Mihajlo Mitić, značajniju minutažu dobio je u drugom delu prvenstva, da bi pred kraj takmičarske sezone dobio poziv selektora Milana Gurovića za mini pripreme juniorske reprezentacije Srbije (selekcija U-18, igrači rođeni 1998. godine) koje su održane u Kragujevcu od 13. do 16. februara 2016. godine.

Njegov košarkaški talenat i uzlet prepoznala je i pirotska lokalna samouprava proglasivši ga najboljim juniorom Pirota u 2015. godini i dodelivši mu sportsku stipendiju.

U međuvremenu Luka je postao pridruženi član “Mega Leksa” na važim internacionalnim turnirima koje je ovaj klub igrao. Između ostalog, sa juniorima “Mege” je, pod vođstvom trenera Miodraga Rajkovića, osvojio “Šestoaprilski turnir” u Sarajevu od 3. do 5. aprila 2016, u konkurenciji košarkaških klubova “Budućnost”, “Cibona”, “Spars”, “Basketball Academy” i “Koš”. A nakon plasmana “Mege” na završni juniorski turnir Evrolige, koji je upravo odigran u Berlinu u vreme seniorskog “final-four” Evrolige, Luka Vasić je bio član ekipe “Mega” (na ovom turniru “Mega Bemax”) koja je odigrala tri utakmice protiv litvanskog “Žalgirisa”, španske “Barselone” i francuskog kluba “Insep Paris”, ali nije uspela da se plasira u borbu za medalje (finale igraju “Barselona” i “Crvena Zvezda”). Naš Luka je zablistao pogotovo protiv “Barselone” postigavši 16 poena (5/7 za dva, 2/5 za tri, 6 skokova, 1 asistencija, 1 blokada, 2 f. na njemu, indeks 15). Sve u svemu, odigrao je turnir na visokom nivou što ga je svakako svrstalo među najtraženije mlade igrače sa ovih prostora.

Sve ponude za talentovanog Luku imaće ko da razmotri i donese najbolju odluku a mi mu čestitamo na postignutim rezultatima i želimo puno sreće u karijeri!

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker