Gradska hronika

LU “Ponišavlje” u Pirotu:Realizovali plan odstrela 164 divljih svinja

Članovi Lovačkog udruženja “Ponišavlje” u Pirotu, stoprocentno su realizovali plan odstrela divljih svinja za ovu sezonu. To praktično znači da je u proteklom periodu odstreljeno 164 jedinki ove vrste divljači.


<divstyle=”background-color:black;color:white;padding:20px;”>

 

Brojke

LU “Ponišavlje” brine o 100.291 hektara terena, od čega je 90.000 lovna površina. U primeni preventivnih mera zaštite od  afričke svinjeske kuge koja se pojavila u susednoj Bugarskoj, sarađuje sa svim državnim organima koji se bave ovom problematikom.

Prema rečima Ljubiše Stankovića, upravnika lovnog područja i Radiše Nikolića, sekretara, shodno aktuelnim prilikama koje se odnose na  stalne kontrole terena, Stručne službe do sada nisu konstatovale ni jedan problem koji bi mogao da se odnosi na pojavu afričke  kuge kod svinja.

-Kod sela Šugrin, evidentirali smo krdo divljih svinja i sve jedinke su zdrave i u dobroj kondiciji. Kraj Berovice je takođe viđena jedna jedinka, takođe bez ikakvih simptoma koji bi mogli da ukazuju da pojavu zaraze. Utvrdili smo da u svim revirima ima veliki broj jedinki, a naši članovi su u stalnom kontaktu sa meštanima sela gde se divljač pojavljuje. Primetili smo da se krmače izdvajaju iz krda i prave svoje brloge, a primećeno je i da su se pojedine  krmače  već oprasile-kaže Stanković.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker