Vladika Arsenije u Pirotu: Drugog dana Božića slavimo Majku Božiju

Podelite

Drugog dana Božića, u Pazarskoj crkvi liturgiju je služio vladika niški Arsenije. On je vernicima kazao da drugog dana Božića slavimo Majku Božiju. Nakon liturgije vladika Arsenije je kolačarstvo za proslavu Božića za narednu godinu, predao novom kolačaru Draganu Krasiću. Kolačar ovogodišnje proslave Božića u centralnom gradskom hramu bio je Grad Pirot, odnosno gradonačelnik mr Vladan Vasić.

-Gospod je kao smireni sluga došao na ovaj svet da bi nas izbavio od greha, robovanja grehu, đavolu i smrti. Gospod je došao da nam da svoj mir, božanski mir koga niko drugi ne može da nam da. Ona koja se jedina dostojna našla da bude Majka Božija, jeste presveta Djeva Marija, iz grada Nazareta, koja se jedina u rodu ljudskome našla dostojna i od Boga bila izabrana da upravo ona bude majka sina Božija.

Drugoga dana Božića mi zapravo slavimo nju – Majku Božiju koja je svojom slobodnom voljom i pristankom da bude Majka Božija, da u ime roda ljudskoga bude naša posrednica i da daruje svoje telo i utrobu da ona bude smestište nesmestivoga Boga-kazao je vladika u svom obraćanju vernicima u prepunoj Pazarskoj crkvi.

 

foto Aleksandar Ćirić/pirotskevesti.rs

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1