Višak u budžetu biće početkom naredne godine preraspodeljen rebalansom

Podelite

Nakon današnje sednice Gradskog veća gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je realizacija budžeta dobra, već u februaru ili martu naredne godine radiće se rebalans jer će postojati višak sredstava. Budžet za narednu godinu iznosiće oko 1.7 milijardi dinara, a toliki je otprilike i iznos planiranih rashoda. 

-Imali smo široku diskusiju oko izrade budžeta, kako sa pomoćnicima i ljudija koji su sa stručne strane uključeni u izradu budžeta, ali i sa samim korisnicima budžeta, ustanovama, školama. Sagledavali smo zahteve, predloge mesnih zajednica i naših odbornika. Dosta je teško napraviti budžet koji će zadovoljiti sve potrebe jer su one uvek veće od mogućnosti. Mi se konstantno trudimo da napravimo budžet kada je reč o prihodnoj strani, da se on realizuje onako kako je u praksi i iskustvu do sada utvrđeno da će se realizovati. Dakle, da ne bude nerealno. Uvek pođemo od toga koliko će budžet prihodovati i taj novac raspodeljujemo na korisnike uvažavajući sve ovo.  U protivnom,  Iskustva u drugim gradovima koji imaju problema sa deficitima, pokazalo je da se, ako se gleda prvo rashodna strana pa onda prihodna, onda je često ta prihodna strana nerealno planirana, ima problema sa realizacijom i onda se upada u velike probleme. Mi ćemo već u februaru ili martu sledeće godine imati rebalans jer imamo višak sredstava, a 31.12. 2018. ćemo znati tačan iznos viška sredstava. Neke javne nabavke su u toku, a neki radovi su zbog vremenskih uslova i drugih objektivnih razloga preneti za narednu godinu-kazao je Vasić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1