Lokalna samouprava

Vasić: Zadovoljni smo saradnjom sa Republikom

Domaćin predsedniku Republike, Aleksandru Vučiću, prilikom današnje posete Pirotu, gradonačelnik Vladan Vasić, izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost za dosadašnju saradnju i pomoć pri realizaciji mnogih projekata koji su realizovani u Pirotu, u poslednjih nekoliko godina, sa nadom da će ta saradnja biti nastavljena u narednom periodu, što je i današnji dogovor predsednika Vučića i gradonačelnika Vasića.

-Kada vam u posetu dođe predsednik države to je veliki dan za grad. Iskoristio sam priliku da porazgovaram sa predsednikom o mnogim temama, da se pohvalimo dobrim stvarima, ali i podelimo muke koje imamo i tražimo pomoć za rešavanje istih. Naše muke su privredne i tu mislim na Tigar a.d. i Aha Muru Prvi maj. Zadovoljstvo je što se u ove dve škole ulaže oko 90 miliona dinara, ali mi se nadamo da ćemo isto tako rekonstruisati i Gimnaziju i OŠ “Sveti Sava”. Dobili smo uverenje da ćemo dobiti podršku i za obnovu fasada i rekonstrukciju Trga pirotskih ratnika – izjavio je gradonačelnik Vasić.

Gradonačelnik Vasić je podsetio da je sa državom do sada realizovano nekoliko značajnih projekata, ali i da su odobreni novi projekti koji će se zajedno sufinansirati.

– Izgradili smo zajedno sa državom novi most na II ringu, sagradili zatvoreni bazen, a sada nas očekuje zajedničko ulaganje u rekonstrukciju dvorišta škole Dušan Radović i faza rekonstrukcije tvrđave Kale. Na nama je da spremamo nove projekte i dalje radimo na tome da Pirot bude još kvalitetnije mesto za život i rad – rekao je Vasić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de