Vasić: NALED postao nezaobilazni partner Vladi Srbije u borbi za reforme

Podelite

Siva knjiga 10 – 100 preporuka za smanjenje birokratije, elektronske građevinske dozvole, borba protiv sive ekonomije, analize poreskog i neporeskog opterećenja početnika u poslovanju, nagradna igra “Uzmi račun i pobedi”, čiji je cilj takođe povećanje poreskih prihoda, poboljšanje statusa Srbije na svetskoj “Doing bussiness” listi, samo su neki od rezultata uspešnog delovanja Nacionalne alijanske za lokalni ekonomski razvoj (NAPED), u čijem radu već nekoliko godina učestvuje i Grad Pirot, s obzirom da je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić član UO NALED-a, ali i potpredsednik UO NALED-a zadužen za lokalnu samoupravu. Vasiću teče treći uzastopni mandat u UO NALED-a, a prvi put je izabran 2013. godine. NALED je osnovan 2006. godine a Pirot je član ove organizacije od 2007. godine.

Kako je Vasić kazao Pirotskim vestima, mnoge reformske mere NALED-a uspešno su realizovane zahvaljujući partnerskim odnosima sa Vladom Srbije.

-NALED u partnerstvu sa Vladom Srbije aktivno radi na borbi protiv sive ekonomije, izuzetan uspeh ima i akcija sa RTS-om “Uzmi račun i pobedi”, a zahvaljujući naporima NALED-a Srbija ima bolji rejting na “Doing bussiness” listi Svetske banke, što je vrlo značajan pokazatelj za sve investitore kada vagaju gde će investirati u širenje postojećih ili pokretanje novih fabrika. Sve to koordinira NALED pomažući Vladi Srbije. Takođe, NALED je radio i program sertifikacije opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u regionu  – Srbija, BiH, Makedonija, Crna Gora, Hrvatska, a gde je i Grad Pirot jedan od gradova koji je dobio sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju-kaže Vasić.

Na današnjoj XII godišnjoj Skupštini NALED-a, glasovima 300 članova definisani su  ključni prioriteti koje će NALED zagovarati pred donosiocima odluka u zemlji i regionu. Uručeno je i 17 BFC SEE certifikata za opštine po meri privrede u Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Srbiji, uz podršku Nemačke razvojne saradnje i Evropske investicione banke.

foto NALED

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1