U Pirotu u sredu prezentacija naoružanja, opreme i vojnih veština Vojske Srbije

Podelite

Povodom obeležavanja Dana voda Kopnene Vojske Srbije i Dana roda pešadije, u sredu, 23. novembra, u Pirotu, u dvorištu OŠ „8. septembar“, u vremenu od 11.00 do 14.00h održava se taktičko tehnički zbor jedinica Kopnene vojske Srbije. Za Dan kopnene vojske odabran je 16. novembar jer toga dana 1914. godine počela Kolubarska bitka, jedna od najznačajnijih bitaka u Prvom svetskom ratu.

vojska

Na zboru će biti održana prezentacija naoružanja, opreme, i tehničkih sredstava VS kao i dela vojnih veština. 

Gradonačelnik pirota mr Vladan vasić i general -potpukovnik Milosav Simović, komandant Kopnene vojske R. Srbije izvršiće obilazak taktičko tehničkog zbora jedinica Kopnene vojske Srbije u dvorištu OŠ „8. septembar“.

Vojni orkestar će defilovati počev od 11.00 časova ispred zgrade Gradske uprave Pirot do solitera, a potom i u dvorištu OŠ „8. septembar“.

Pozivamo zainteresovane građane da prisustvuju najavljenom zboru.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1