Sa jednim od izvođača lokalnih javnih radova raskinut ugovor zbog nenamenskog trošenja para

Podelite

U okviru ovogodišnjih javnih radova na lokalnom nivou odobreno je ukupno 26 projekata, od kojih je samo u jednom slučaju zbog nenamenskog trošenja sredstava Komisija za kontrolu i odobravanje javnih radova raskinula ugovor sa izvođačem radova.

Među važnim projektima koji su uspešno realizovani su poboljšanje vodosnabdevanja u vikend naselju Vrelo i selu Barje Čirlik, uređenje seoskih grobalja u staroplaninskom selu Rosomač kao i u selu Sukovo, a Muzej Ponišavlja je zahvaljujući javnim radovima u potpunosti rekonstruisao ambar, koji se nalazi u sastavu muzejskog kompleksa, u skladu sa zahtevima i uputstvima Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Niša. Ovaj objekat je bio u veoma lošem stanju pa je skinuta najpre ćeramida, izvršena zamena nosećih greda, tavanica je podaščana čamovom građom, urađena hidroizolacija i vraćena natrag ćeramida kako bi ovaj objekat u potpunosti zadržao svoj autentični izgled.

_DSC5974

Takođe, u potpunosti je preuređen prostor oko Pećinske crkve u Rsovcima, gde se nalazi čuvena freska Isusa Mladenca na kojoj je Isus prikazan bez kose-ćelav. Postavljen je senik, ljuljaške, ceo teren je očišćen i sređen, a postavljen je i sto sa četiri klupe, klackalica kao i ložišta za roštilj u kojima bezbedno može da se loži vatra bez opasnosti da se izazove požar._DSC5947

Vrednost svih realizovanih radova iznosi 6.355.000 dinara, a od ukupnog broja projekta, četrnaest je realizovano u selima, a ostatak u gradu.

Komisijom za odobravanje i kontrolu javnih radova predsedavao je zamenik predsednika opštine Branislav Kostić.

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1