Radiće se projekat proširenja i adaptacije vrtića Prvomajski cvet

Podelite

Gradska uprava će projektom rekonstrukcije i proširenja kapaciteta u vrtiću Prvomajski cvet konkurisati kod Ministarstva za populacionu politiku, kazao je Pirotskim vestima Ninoslav Ćirić, gradski većnik. Reč je o konkursu koji uskoro treba da bude objavljen a u okviru koga će u slične projekte koji se tiču poboljšanja demografske slike i populacione politike biti uloženo preko 600 miliona dinara. Ćirić je najavio da će u Pirotu sredinom narednog meseca biti održana značajna javna tribina na kojoj će  učestvovati i ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije, zadužena za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović. Na toj tribini biće upućeni konkretni predlozi koji za cilj imaju poboljšanje populacione politike i na državnom i na lokalnom nivou, kazao je Ćirić. 

-Problem nataliteta je državni problem, ne samo naše, nego i mnogo razvijenijih zemalja Evrope i  u celom svetu. Naša država se bavi populacionom politikom i sredinom maja ćemo organizovati tribinu, na inicijativu odbornika SPS-a zajedno sa udruženjem socijalnih radnika i udruženjem pedagoga i psihologa, naravno uz podršku Gradske uprave i brojnih stručnih službi naše lokalne samouprave. Na tribini će biti prisutna i ministarka Slavica Đukić Dejanović i mnogobrojni stručnjaci iz ove oblasti, a rezultat će biti konkretni predlozi koji se tiču poboljšanja demografske situacije-kaže Ćirić i dodaje:

-Mi ćemo na konkursu koji će biti uskoro raspisan od strane Ministarstva, na kome će biti u pomenute svrhe izdvojeno oko 600 miliona dinara, konkurisati izuzetno važnim projektom rekonstrukcije i proširenja vrtića Prvomajski cvet čime će se rešiti problemi oko liste čekanja u vrtiću-kazao je Ćirić Pirotskim vestima.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1