Prosek plata u Srbiji: Vračar, Novi Beograd, Stari Grad pa Pirot

Podelite

Prema statističkim podacima za novembar mesec prošle godine, Pirot se, kada je reč o prosečnim neto isplaćenim zaradama svrstao u sam vrh u zemlji, odmah iza beogradske opštine Vračar, Novog Beograda i Starog Grada, opština koje su decenijama unazad ubedljivo ispred ostalih kada je o ovom pokazatelju reč. Po podacima za pomenuti mesec, u Pirotu je prosek isplaćenih neto zarada dostigao neverovatnih 71.733 dinara. Na Vračaru, primera radi,  prosečna neto isplaćena zarada za novembar iznosi nešto preko 79.000 dinara. 

Kako je Pirotskim vestima kazao gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić, ovakvi statistički podaci u konkretnom mesecu rezultat su činjenice da su tokom novembra meseca isplaćeni bonusi u stranim firmama koje rade u našem gradu kao i na Koridoru 10.

-Novembar je zaista, kada je o isplatama reč, prevazišao sva očekivanja tako da to nije u potpunosti realna slika. Ipak, isplate od januara do oktobra 2018. godine takođe su među najvećim u zemlji i to je još jedan od dokaza porasta standarda u Pirotu koji je konstantan zadnjih desetak godina. Na sve to je uticao veliki broj faktora, najpre velika investicija Mišelina i dobre zarade u istom, zatim izgradnja Koridora 10, porast interesovanja turista za naš grad koji se ogleda u osetnom povećanju broja ostvarenih noćenja. Važnu ulogu u tome imale su i brojne investicije lokalne samouprave i države u brojne infrastrukturne projekte i otvaranje novih radnih mesta-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1