Poseta Izmiru: Dragocena iskustva Turske u slučaju eskalacije migrantske krize

Podelite

Predstavnici Pirota i članovi radne grupe koji su učestvovali u izradi Lokalnog akcionog plana za migrantsku krizu i na osiguravanju javnog zdravlja na teritoriji grada Pirota, posetili su od 11. do 13. decembra lokalne vlasti i zdravstvene ustanove u gradu Izmiru u Turskoj. Grad Pirot je jedan od tri grada, pored Šida i Vranja, koji su prvi u Srbiji izradili nacrt dokumenta.


Ova studijska poseta je integralni deo programa podrške EU u upravljanju migracijama u Srbiji, odnosno projekta “Otvorene zajednice-uspešne zajednice” koji realizuju agencije Ujedinjenih nacija, Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) , Internacionalna organizacija za migracije (IOM) , Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) , i Svetska zdravstvena organizacija(WHO) , koja je ujedno i realizovala ovu studijsku posetu.


Radionica koja je prethodila studijskoj poseti i sama studijska poseta Turskoj obezbedile su korisne informacije za finaliziranje Lokalnih akcionih planova delovanja u migrantskoj krizi radi osiguravanja javnog zdravlja migranata i lokalnog stanovništva.

Grad Pirot predstavljali su pomoćnik gradonačelnika Bojan Randjelović i Sreten Savov, iz Štaba za vanredne situacije, zatim direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić i direktorka Zavoda za javno zdravlje dr Elizabeta Aleksić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1