Pomoć i paketi sa hranom starima i bolesnima u udaljenim selima

Podelite

Ekipa gradskog Štaba za vanredne situacije, Crvenog krsta i Radio kluba Pirot danas je obišla stare i nemoćne meštane najudaljenijih staroplaninskih sela Topli Do i Zaskovci. Najugroženijim meštanima podeljeni su paketi sa hranom, lekovima i drugim vidovima pomoći. Pakete je najugroženijim meštanima ovog staroplaninskog sela, koje je i najnepristupačnije zbog lošeg puta kroz kanjon Temštice i stalne odrone, uručio Sreten Savov iz gradskog Štaba za vanredne situacije zajedno sa predstavnicima Crvenog krsta. Za transport paketa pomoći i bezbednost karavana bili su zaduženi članovi Radio kluba Pirot, a akciju je pomoglo i JP Komunalac koje je obezbedilo logističku podršku. 

-Obišli smo sela Topli Do i Zaskovci i podelili ukupno 20 paketa hrane najugroženijim meštanima ovih udaljenih planinskih sela. Putevi do sela su prohodni dobro su očišćeni ali su zbog smetova ipak otežani uslovi saobraćaja. Odlučili smo da na ovaj način pomognemo onima koji su najugroženiji. Crveni krst je obezbedio pakete, Radio klub Pirot je inicijator i organizator a gradski Štab za vanredne situacije je ovu akciju podržao. U pomenutim selima živi staračko stanovništvo, u Toplom Dolu 39 stanovnika preko zime, a u Zaskovcima 31. Razgovarali smo i o tome kakva je situacija sa zdravstvenom zaštitom. Dobili smo informaciju da lekari dolaze jednom mesečno i da tada daju propisane terapije za mesec dana. Meštani su zadovoljni radom lekara koji ih obilaze-kaže Savov za Pirotske vesti.

 

Foto, video Milan Radovanović, Radio klub Pirot

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1