Pirotska peglana kobasica – Najbolje iz Srbije – veliko priznanje za pirotski brend

Podelite

Pirotska peglana kobasica, proizvođača Dragiše Jovanovića, dobitnik je prestižnog priznanja Najbolje iz Srbije na juče završenom izboru za najbolje brendove Srbije u organizaciji Privredne komore Srbije, Ministarstva turizma i trgovine. Dodeli priznanja, osim proizvođača nagrađene pirotske peglane kobasice prisustvovao je i pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Goran Popović.

Pomoćnik gradonačelnika Goran Popović kazao je da je u hotelu Hilton sinoć manifestaciju “Najbolje iz Srbije” otvorila premijerka Ana Brnabić.

Popović: Ušli smo u proces zaštite geografskog porekla peglane kobasice

-Velika čast je što je i jedan brend iz Pirota dobio visoko priznanje. Na skupu su bili predstavljene najpoznatije kompanije iz različitih oblasti poslovanja i u velikoj konkurenciji pirotska peglana kobasica je ponovo zajedno sa sremskim kulenom dominirala i smatram da smo ovo priznanje dobili zasluženo, radom ne samo proizvođača, već i pre svega gradske uprave koja podržava, a krenuli smo i u postupak zaštite geografskog porekla ovog brenda-kazao je Popović.

Dragiša Jovanović, dobitnik nagrade

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov kazao je da raduje činjenica da pirotska peglana kobasica osvaja nagrade gde god se pojavi.

-Mi smo i preprošle i ove godine konkurisali sa Sajmom pirotske peglane kobasice. Ove godine nismo dobili nagradu, prvu nagradu je dobio Tamburica fest, manifestacija koja je imala preko 150.000 posetilaca. Mi se trudimo i stalno radimo da unapredimo kvalitet naše manifestacije-kazao je Zlatkov i dodao da se nada da će ubrzo Pirot postati jedini grad u Srbiji sa tri zaštićena brenda, kačkavaljem, ćilimom i pirotskom peglanom kobasicom.

Dobitnik nagrade Dragiša Jovanović, inače vlasnik firme “Hipoposlovi” DOO, kazao je da je peglana kobasica po svemu – najbolja iz Srbije.

-Naša peglana kobasica i po načinu na koji se pravi, izgledu, ukusu, po svemu je nešto što je najbolje iz Srbije. Ljudi prepoznaju ono što je kvalitetno. Veliki broj Piroćanaca je svojim glasovima podržao, animirao sam i prijatelje, porodicu, tako da sam zaista bio presrećan kada sam dobio obaveštenje da je pirostka peglana kobasica dobila ovo prestižno priznanje-kazao je novinarima Jovanović.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1