Lokalna samouprava

Otvorena Sportsko-medicinska ambulanta u kompleksu Zatvorenog bazena

U okviru kompleksa Zatvorenog bazena danas je svečano otvorena Sportsko-medicinska ambulanta u kojoj će po prvi put i u Pirotu biti moguć stručni pregled za mlade sportiste. Pregledi će biti besplatni uz sportsku knjižicu za decu sportiste od 6 do 14 godine, dok će se u kasnijoj fazi ta starosna granica proširiti. Do kraja godine u planu je da se u Pirotu pregleda preko 600 malih sportista čime će se sprečiti nemile situacije koje nisu retke.

dsc_1197_resize

Objekat su svečano otvorili gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić i direktor Republičkog zavoda za sportsku medicinu mr Goran Bojović.

dsc_1216_resize

 

 

 

Gradonačelnik Vasić je kazao da grad Pirot mnogo ulaže u razvoj sporta, i do sada se vodilo računa o zdravlju sportista, ali ne na ovako kvalitetan način.

-Ovo je sigurno segment koji je nedostajao, sada to upotpunjujemo. Namera nam je da u narednom periodu dobijemo i specijalistu sportske medicine, što ćemo finansirati zajedno sa Zavodom-kazao je gradonačelnik Vasić.

dsc_1188_resize

Direktor Bojović kazao je da je otvaranje ambulante deo strategije o razvoju sporta u Srbiji.

-Danas smo ovde i velika mi je čast što je i Pirotu u ovako lepom sportskom centru odlučio da u njemu bude sportsko medicinska ambulanta i želim da se zahvalim gradu na pomoći. Glavni dobitnici su roditelji sportista i sami sportisti jer država refundira njihove preglede-kazao je Bojović.

dsc_1191_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker