Otac Miljan Panić: Na Bogojavljanje se osvećuje voda kao spomen na krštenje Gospoda Isusa Hrista

Podelite

Tradicija osvećenja vode na Bogojavljanje simbolizuje krštenje Isusa Hrista, a svake godine u Pirotu imamo sve veći broj učesnika na plivanju za Časni krst. Ova tradicija u Pirotu obnovljena je pre dvadesetak godina, u početku se plivalo na reci Nišavi a zbog sve većeg broja učesnika poslednjih godina pliva se na Gradskom kupalištu, kazao je otac Miljan Panić, starešina Pazarske crkve. 

-Na plivanju za Časni krst ima i mladih ljudi, i starijih, i male dece i devojaka. Oni pokazuju jedan čin vere u to da je Bog zaista silniji od svake slabosti, od svake nemoći i uvek se nanovo radujemo kada gledamo ove mlade ljude-kazao je otac Miljan.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1