Odlični rezultati projekta “Znanjem do posla” u Pirotu

Podelite

Povodom uspešne realizacije projekta “Znanjem do posla”, koga u Pirotu uz podršku Švajcarske kancelarije za saradnju realizuju ZIP Centar i Udruženje “Osveženje”, danas je u našem gradu boravila delagacija Švajcarske koju je predvodila direktorka Švajcarske kancelarije za saradnju u Beogradu Usula Lojbi.

Direktorka Lojbi je kazala da će Švajcarska u naredne godine uložiti dodatnih deset miliona evra za ovakve programe u Srbiji. 

– U Pirotu i Knjaževcu 300 mladih ljudi koristi usluge karijernog savetovanja, stotinu njih je imalo mogućnost da se obučava u kompanijama a šezdesetoro je dobilo posao. To su zaista dobri rezultati pa ćemo mi nastaviti da podržavamo ovakve programe. U naredne četiri godine ćemo u ovakve projekte uložiti 10 miliona evra-kazala je direktorka Lojbi.

Mira Zlatkov iz konzorcijuma ZIP Centar za mlade i Udruženje gradjana Osveženje“ kazala je da se ovaj projekat u Pirotu realizuje od 2016. godine.

-Danas su predstavljene aktivnosti koje su realizovane na projektu i rezultati oko zapošljavanja mladih koji su prošli obuke. Osnovni cilj ovog projekta je upravo podizanje nivoa zapošljivosti mladih ali kroz model medjusobne saradnje izmedju lokalne samouprave, kompanija, škola, nevladinog sektora. U panel diskusiji su učestvovali predstavnici svih ovih sektora razgovaralo se o deficitarnim zanimanjima i problemima oko zapošljavanja mladih, ali i merama podrške kompanijama oko zapošljavanja. Medju tim merama je i obuka na radnom mestu koja se sprovodi preko projekta “Znanjem do posla“. To konkretno znači obuka na radnom mestu kod poslodavaca uz obučene mentore-navela je Zlatkov u izjavi medijima. Ona je dodala i to da je krov ovaj program u Pirotu prošlo četrdesetak mladih nezaposlenih Piroćanaca i preko 50 posto njih je dobilo posao nakon završene obuke a ostali sada imaju daleko veće šanse da nađu posao.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1