Obnavlja se crkva u Činiglavcima

Podelite

Lokalna samouprava izdvojila je 200.000 dinara za rekonstrukciju i obnovu Crkve Svetog Arhangela Mihaila u Činiglavcima, koja se srušila pre nekoliko godina, kada je usled dotrajalosti pao krov crkve.

 

 

Crkva je stara preko 130 godina, podignuta na temeljima ranijeg hrama. Po rečima Radeta Dinića, inicijatora obnove, osim lokalne vlasti, novac su obezbedili i meštani i pojedini donatori.

-Radovi na obnovi su već počeli i biće završeni do Aranđelovdana, 21. novembra. Posle toga, slede radovi na uređenju enterijera i ikonostasu-kazao je Pirotskim vestima Dinić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1