Nebojša Ivanov: Regionalna deponija poslovala van kontrole

Podelite

Danas je u prostorijama Regionalne deponije Pirot održan sastanak novog direktora Nebojše Ivanova sa čelnicima opština Pirotskog okruga kako bi se napravio presek stanja i trasirali dalji pravci razvoja Regionalne deponije.

deponija_2

Novi v.d. direktora Regionalne deponije Nebojša Ivanov kazao je da je cilj današnjeg sastanka analiza i presek stanja, kako bi predsednici opština i gradonačelnik Pirota, kao osnivači, dobili kvalitetne informacije o poslovanju Deponije.

-Regionalna deponija je sama po sebi izuzetno kvalitetan projekat koji je Pirot i čitav region pozicionirao kao važnu tačku na ekološkoj mapi Srbije. Sagledavajući poslovanje u prethodnom periodu, ja kao odgovoran čovek moram da kažem da je Regionalna deponija poslovala izvan kontrole osnivača, pre svega grada Pirota i opština Dimitrovgrad, Bela Palanka i Babušnica, izvan svih zakonskih propisa koji tretiraju rad javnih preduzeća, u sukobu sa Nadzornim odborom i bez kontrole Nadzornog odbora, bez kontrole osnivača, bez usvojenog programa poslovanja za 2015. i 2016. godinu, bez usvojenog izveštaja o poslovanju u 2014. godinu, što je dovelo do mnogih problema. Mi danas imamo situaciju da, zbog takvog načina poslovanja, imamo značajnu materijalnu i finansijsku štetu u pogledu otvaranja pojedinih investicija, koje nisu zatvorene, u delu finansijskog poslovanja deponije, nenaplaćenih potraživanja. Takođe, u tehnološko- tehničkom smislu deponija nije kvalitetno održavana i sada moramo da preuzmemo brojne aktivnosti da poboljšamo poslovanje deponije. Takođe, što je veoma važno, nije otvorena perspektiva za dalje proširenje kapaciteta za poslovanje deponije, a to je pre svega izgradna trećeg tela deponije i druge aktivnosti koje planiramo tokom 2017. godine da realizujemo-kazao je direktor Ivanov.

deponija_3

On je dodao da je posle 19. septembra i njegovog imenovanja od strane Skupštine grada Pirota na mesto v.d. direktora Regionalne deponije,  uspostavljena komunikacija koja sve probleme treba da reši i koja omogućava kvalitetno donošenje odluka.

-Današnje prisustvo svih predsednika opština, osim predsednika opštine Babušnica, koji nije prisutan iz opravdanih razloga, znak je i signal da smo na dobrom putu. Već smo se dogovorili da početkom decembra tema bude Plan za poslovanje deponije za 2017. ali i naredne godine-kazao je direktor Ivanov.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izrazio je zadovoljstvo zbog sastanka.

-Grad Pirot, kad je uvideo nepravilnosti u poslovanju Regionalne deponije pre dve i po godine, smenio je tadašnjeg direktora. Mislim da politika treba da bude isključena u daljem radu, s obzirom da je od početka izgradnje do otvaranja i do skoro politika nažalost pratila rad deponije. Mislim da je ključ daljeg delovanja izmena osnivačkih ugovora. Mislim da ćemo naići na saglasnost ostalih opština. Ideja je da maksimum odlučivanja prenesemo na Nadzorni odbor, gde će biti uvažena svaka opština pojedinačno, a da ključne stvari bude u nadležnosti Skupštine grada Pirota i na taj način će deponija postati mnogo funkcionalnija. Ono što je veoma bitno je da je Deponija, zbog toga što manje-više ima monopol, imamo ogromne količine otpada u regionu, ali i zbog izgradnje Tigar tajersa, ipak pozitivno poslovala, uprkos greškama u upravljanju od strane tadašnjeg direktora. U narednom periodu insistiraćemo da ona još bolje radi, da se tehnološka ispravnost čitavog objekta postavi na pravi način i da imamo planove kako širiti deponiju dalje-kazao je gradonačelnik Vasić.

dsc_9963_resize

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1