Još jače veze Pirota sa Francuskom

Podelite

Ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondolini danas je posetio Pirot gde je nakon prijema kod gradonačelnika Vasić potpisao sporazum o nastavku saradnje između Grada Pirota, pirotske Gimnazije, kompanije Mišelin, odnosno Tigar tajersa, a celom projektu se priključuju i još dve osnovne škole, “Vuk Karadžić” i “8. septembar”. Ovaj sporazum podrazumeva značajno unapređenje kvaliteta nastave francuskog jezika u pomenutim školama. Nakon prijema u Gradskoj upravi, ambasador Mondolini je sa saradnicima obišao pirotsku Gimnaziju gde mu je prezentovano izuzetno pozitivno iskustvo i odlična dosadašnja saradnja koja se ogleda u postojanju bilingvalnog odeljenja gde se nastava odvija paralelno na srpskom i francuskom jeziku. 

Gradonačelnik Vasić istakao je da je Grad Pirot u proteklom periodu imao izuzetnu saradnju sa ambasadom Francuske, i dodao da veruje da će ta, već odlična saradnja, dolaskom novog ambasadora biti dodatno unapređena.

-Želim da se zahvalim ambasadoru Mondoliniju na poseti, kompaniji “Mišelin”, koja podržava projekat unapređenja nastave francuskog jezika u Pirotu kroz pomoć usavršavanju našeg nastavnog osoblja u Francuskoj. Verujem da će, već odlična saradnja Grada sa Francuskom, dolaskom ambasadora Monderinija, biti dodatno unapređena. Tome u prilog svedoči i ugovor koji smo potpisali kojim se produžava projekat bilingvalnog odeljenja u Gimnaziji, ali i uključuju još dve osnovne škole čime se saradnja dodatno proširava-kazao je gradonačelnik Vasić.

-Ja sam veoma srećan što smo danas potpisali ugovor kojim se saradnja sa Gradom Pirotom produžuje, ali i proširuje, što je od posebnog značaja. Razgovarali smo sa gradonačelniko i o ekonomskoj i privrednoj saradnji koja je takođe na zavidnom nivou. Francuska je spremna da pomogne Gradu Pirotu i ovom regionu u svim razvojnim naporima-kazao je ambasador Monderini nakon razgovora sa gradonačelnikom Vasićem.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1