Istorijski arhiv pokrenuo akciju prikupljanja starih školskih udžbenika

Podelite

Istorijski arhiv u Pirotu obaveštava  građane Pirota, i Pirotskog upravnog okruga da je otpočeo akciju prikupljanja starih školskih udžbenika. Cilj akcije je da se stari, nekada aktuelni i korišćeni udžbenici (osnovnoškolski i srednjoškolski) sačuvaju od zaborava i uništavanja, jer predstavljaju i sadrže prošle nastavne planove i programe i obrazovno-nastavni proces, i sadrže značajne podatke i znanja.

Biće korisni današnjim ali i nekim budućim istraživačima i proučavaocima školskog sistema, nastvnog procesa i obrazovanja uopšte, kao svedočanstva nekih prošlih vremena.
Stare udžbenike građani mogu doneti u Arhiv svakog radnog dana, od 9-13 časova, što je  i inače period predviđen za rad sa strankama i istraživačima u našoj ustanovi.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1