Instalirani displeji sa radarima u blizini škola – za veću bezbednost školaraca

Podelite

U neposrednoj blizini Mlekarske škole i OŠ Dušan Radović postavljeni su displeji sa radarima kao i ležeći policajci na tri kritične tačke u gradu sve sa ciljem povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju, kazao je Pirotskim vestima Slobodan Rančić, stručni saradnik za saobračaj u GU Pirot.

-Displeji sa radarom postavljeni su na osnovu Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Pirota za 2018.godinu, a radovi su malo kasnili zbog vremenskih uslova. Radari su postavljeni na dve lokacije u neposrednoj blizini škola, i to: u ulici 22.divizije i ulici Nikole Pašića. U okviru ove nabavke, pored radara, postavljeno je i 55 metara tehničkih sredstava za usporavanje saobraćaja – ležećih policajaca (na tri kritične lokacije u ulicama Kozaračka, Ćirila i Metodija i Dimitrija Tucovića), kao i 400 metalnih stubića na trotoarima koji su rekonstruisani u proteklom periodu. Naručilac opreme je Grad Pirot, odnosno Savet za bezbednost saobraćaja grada Pirota. Izvođač je Dim energy-kazao je Rančić Pirotskim vestima.

Cilj postavljanja opreme je preventivno delovanje na vozače u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, naročito dece, obzirom da je oprema postavljena uglavnom u zonama škola. Takođe, metalni stubići imaju za cilj da spreče nesavesne vozače da parkiraju vozila na trotoarima i omoguće bezbedno i komforno kretanje pešaka, zajlkučuje Rančić.

Podelite

2 Komentara

 1. Gradjanin

  09.02.2019. at 15:48

  Postavljeni lezeci a nema postavljeni saobraajni znaci za lezeci. Jer i to spada u bezbednost saobracaja?

  • Nexxxon

   09.02.2019. at 22:31

   Apsolutno si u pravu. U Ćirila i Metodija kod novih zgrada postavljeni ležeći pilicajci bez znakova što je jop gore da ih nema

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1