Gradonačelnik Vasić: Značajna poseta ministra Vukosavljevića

Podelite

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić nakon obilaska Sajma knjiga ali i svih ustanova kulture u gradu zahvalio se ministru Vukosavljeviću i kazao da je reč o značajnoj poseti.

Gradonačelnik Vasić i ministar Vukosavljević

-Upoznali smo ministra sa stanjem u kulturi u Pirotu, sa problemima ustanova kulture. Mi negde oko devet posto izdvajamo za kulturu, a takođe i za medije izdvajamo oko 1.5 posto, a znamo da je preporuka Vlade da to bude jedan posto. Ono što je kod nas karakteristično jeste nedostatak kadrova. U poslednje vreme sedam radnika je napustilo pozorište, a slične probleme imaju i druge ustanove kulture. Uprkos problemima, mislim da ustanove kulture dobro funkcionišu, imamo brojne jake manifestacije, Sajam knjiga, Festival folklora, imamo zaista dobar bioskop, negujemo i brojnu pozorišnu publiku-kazao je gradonačelnik Vasić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1