Gimnazija dobila od NIS-a kompletno opremljen kabinet za ruski jezik

Podelite

Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Naftnom industrijom Srbije, pirotska Gimnazija dobila je danas na korišćenje moderan potpuno opremljen kabinet za ruski jezik koji predstavlja donaciju NIS-a Gimnaziji, a u opremanju je pomogla i Gradska uprava Pirot. Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da ova elitna pirotska školska ustanova ima dugogodišnju saradnju sa školama iz Rusije, najpre sa ruskom Diplomatskom školom iz Sofije, a kasnije i sa školom iz Sankt Peterburga, i da Gimnazija, nažalost, predstavlja jedinu školu u našem gradu gde se osim engleskog i francuskog jezika izučava i ruski jezik, koji je po Krstićevim rečima, sve traženiji. 

Po rečima Snežane Lakićević, predstavnice kompanije NIS, ova naftna kompanija već šestu godinu uspešno realizuje projekat “Energija znanja”, koji podrazumeva saradnju sa osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima u Srbiji.

-Do sada uradili smo 46 učionica širom Srbije i uložili više od pet miliona evra praveći laboratorije za fiziku, hemiju, ali i u popularizaciju ruskog jezika-kazala je Lakićević.

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić kazao je da je ova škola jedina koja svojim đacima nudi i mogućnost učenja ruskog jezika.

-Danas stotinjak naših učenika uči ruski jezik, osim engleskog i francuskog. Deca su zaista zainteresovana, imamo odličnu saradnju sa Gimnazijom 644 iz Sankt Peterburga, sa kojom realizujemo projekat “Duša slovenska”. Deci ta saradnja puno znači, stiču dragocena iskustva-kazao je direktor Krstić.

Podelite

1 Komentar

  1. Dobro je što kompanije rade na poboljšanju uslova obrazovanja i što motivišu decu da uče strane jezike.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1