Formirana regionalna mreža opština sa povoljnim poslovnim okruženjem

Podelite

Na završenom Regionalnom sajmu lokalnih samouprava NEXPO koji je održan u Opatiji u Hrvatskoj formirana je i Regionalna mreža opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, koja će odobravati izdavanje sertifikata o povoljnom poslovnom okruženju koga u Srbiji imaju jedino opštine Pirot i Ruma.marija djosic

Po rečima šefa Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj u opštini Pirot Marije Đošić, ovaj regionalni skup bio je od velike važnosti jer je opština Pirot na njemu prezentovala sve svoje privredne resurse poput Slobodne zone i drugih potencijala.

2013-09-26 09.32.49

-Mi smo za ovu priliku pripremili nove promotivne materijale koji su jako pregledni, sažeti i sadrže sve informacije koje su interesantne za potencijalne investitore. Bilo je interesovanja, kontakata tako da očekujemo da nas zainteresovani investitori kontaktiraju. Sajam je jako bitan jer je osim opština iz Srbije, bilo i predstavnika drugih zemalja poput Turske, Moldavije, Ukrajine, kao i svih zemalja bivše SFRJ. Bilo je dosta investitora, a potpisan je i sporazum o formiranju regionalne mreže opština sa povoljnim poslovnim okruženjem. Na osnovu tog sporazuma svaka od zemalja potpisnica sporazuma, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonija, imaju organizacije koje će se baviti isključivo sertifikovanjem opština, a da finalnu saglasnost  o regionalnom sertifikatu neke opštine kao opštine sa povoljnom klimom daće regionalno telo, što znači da su kriterijumi za sve opštine jednaki-kazala je Đošićeva i dodala da osim Pirota u Srbiji regionalni sertifikat opštine sa povoljnim poslovnim okruženjem ima samo još opština Ruma.

tekst Aleksandar Ćirić

fotografije Aleksandar Ćirić, KLER

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1