EU u partnerstvu sa Gradom Pirotom vraća srednjovekovnoj tvrđavi stari sjaj

Podelite

Svoju dvodnevnu posetu Pirotu, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, završio je posetom srednjovekovnoj tvrđavi Momčilov grad, čiju rekonstrukciju finansira upravo EU, preko Programa prekogranične saradnje. 

-Zadovoljstvo je završiti posetu Pirotu obilaskom radova na rekonstrukciji srednjovekovne tvrđave. EU je veoma srećna što će, kroz partnerstvo sa Gradom Pirotom i Srbijom, povratiti originalnu lepotu ove tvrđave kako bi u njoj mogli da uživaju i brojni turisti. Odobrili smo grant od više od 400.000 evra bespovratne pomoći, posao je već završen preko 80 posto. Projekat uključuje ne samo rekonstrukciju tvrđave, već i brojne kulturne sadržaje za turiste, izradu virtuelnih tura, 3D prikaz kako je tvrđava nekad izgledala tako da će ova tvrđava biti veoma zanimljiva turistima-kazao je Fabrici.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je novinarima da poseta ambasadora Fabricija ima višestruki značaj.

-Građani su mogli da vide koliko je EU prisustva u svim segmentima našeg društva. Posetili smo Mlekarsku školu, koja je dobila vrednu donaciju EU, jutros posetili Pograničnu policiju koja je dobila milion evra vrednu opremu za kontrolu granice, obišli smo i Prihvatni centar kod Pirota, gde bez EU zaista ne bi mogli da budemo tako dobri domaćini sopstvenim snagama. Na kraju smo obišli i srednjovekovnu tvrđavu na Kaelu, kojoj zahvaljujući pomoći EU vraćamo stari sjaj. Nadam se da će ova tvrđava biti jedna od turističkih atrakcija našeg grada-kazao je gradonačelnik Vasić.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1