Definisani strateški prioriteti NALED-a, Vasić na Godišnjoj skupštini ove važne organizacije

Podelite

Danas, 24. aprila 2018. u Beogradu gradonačelnik Pirota i član UO NALED-a mr Vladan Vasić prisustvovao je XII godišnjoj redovnoj Skupštini NALED-a. Na velikom zasedanju privatnog, javnog i civilnog sektora, gotovo 300 članova sagledalo je ostvarene rezultate i strateške ciljeve NALED-a za naredne četiri godine i definisalo reformske prioritete za 2018/19. Članovi NALED-a u okviru XII godišnje skupštine izabrali su strateške prioritete i ciljeve organizacije za period 2018-2021. i zajedno s partnerima sagledali ključne reformske rezultate i zajedničku viziju Srbije i regiona u naredne tri godine.

Na drugom, svečanom delu skupštine „ZAJEDNO ZA KONKURENTNIJI REGION“ i u prisustvu istaknutih privrednika, gradonačelnika i lidera državnih i međunarodnih institucija iz zemlje i inostranstva, predstavljena je inicijativa za institucionalizaciju saradnje zemalja jugoistočne Evrope (BFE SEE) na usaglašavanju i unapređenju poslovnog okruženja i uručeni certifikati opštinama i gradovima koji nude najbolje uslove za investiranje u Hrvatskoj, Makedoniji, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

Događaj su otvorili predsednik UO NALED-a Aleksandar Ružević, premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann. O značaju regionalnog povezivanja i harmonizacije uslova za poslovanje govorili su šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrizi, direktor za jadranski region Evropske investicione banke Miguel Morgado i član Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje ispred Hrvatske Saša Drezgićs.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Slobodne zone Pirot na čelu sa direktorom SZP dr Draganom Kostićem.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1