Četrnaestogodišnjak prvi doplivao do Časnog krsta u Pirotu, plivale i dve dame

Podelite

Četrnaestogodišnji Đorđe Borojević, po majci Piroćanac ali živi u Paraćinu, prvi je doplivao do Časnog krsta. U plivanju za Časni krst “nadmetalo” se šezdesetak odvažnih naših sugrađana, a među njima i dve dame. Najpre je u oba gradska hrama održana liturgija, nakon čega su krenule litije iz obe crkve. Litije su se spojile kod Ljubavnog mosta i krenule ka Gradskom kupalištu gde je organizovano plivanje za Časni krst.

Đorđe trenira plivanje, u Pirotu boravi kod rodbine s obzirom da mu je majka Piroćanka.

-Ovo je velika čast, zaista sam presrećan što sam prvi doplivao do Časnog krsta-kazao je Đorđe novinarima.

Jedna od dve učesnice, Milena Tričković, kazala je da joj je ovo druga godina zaredom kako učestvuje na plivanju za Časni krst. 

-Nadam se da će biti sve više pripadnica lepšeg pola na plivanju za Časni krst, verujem da će i ovo moje učešće doprineti tome i ja pozivam sve dame da u što većem broju učestvuju-kazala je Tričkovićeva.

Za dobru organizaciju ovog događaja bili su zaduženi Grad Pirot, Crkvena opština Pirot i Sportski centar Pirot.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1