Ostale vesti

Ljajić:Posebna pažnja manjinama, starima i penzionerima

Ministar trgovine i komunikacija i lider SDP-a Rasim Ljajić tokom današnje posete Pirotskom okrugu naglasio je da će koalicija okupljena oko SNS posebnu pažnju posvetiti rešavanju problema manjinskih zajednica, ali i problema sa kojima se suočavaju stari i penzioneri.ljajic

Ministar Ljajić je posetio opštine Pirot, Dimitrovgrad, Belu Palanku i Babušnicu. U Beloj Palanci je posetio pripadnike romske zajednice i upoznao se sa kakvim se sve problemima susreću, u Babušnici je otvorio Gerontološki centar u okviru Doma zdravlja a u Dimitrovgradu je razgovarao sa simpatizerima SNS-a i SDP-a. U Pirotu je gostovao na Regionalnoj TV Pirot.

-Od 700 romskih naselja u Srbiji 90 posto nema elementarne komunalne i socijalne uslove za život, vodu, struju, kanalizaciju. Zato je važno pre svega rešavati zapošljavanje, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i stambene probleme romske zajednice”, izjavio je Ljajić prilikom posete Beloj Palanci.

U Babušnici Ljajić je prisustvovao otvaranju Gerontološkog centra pri lokalnom Domu zdravlja i tom prilikom naglasio da su usamljenost, zdravstvena nega i socijalni status ključni problemi starih osoba.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. A kad ce gospodo da se pruzi paznja vecini koja je vasim svesrdnim radom i nasom nezainteresovanoscu postala manjina koja se sistematski obespravljuje.Sas nasi kamenje ni glavu trosite.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker