Gradska hronika

Lepe vesti iz Opšte bolnice

Direktor Opšte bolnice dr Goran Petrović rekao je danas da je Porodilište ove ustanove proglašeno među 15 najboljih u Srbiji. Druga lepa vest jeste da su dvoje hirurga, Bojana Ćirić i Srđan Denčić, okončali stručno usavršavanje u češkoj  Univerzitetskoj klinici Olmouc, a treća da  je u Bolnici počela procedura operacije kolena i da je do sada urađeno pet operacija.

-Priznanje po kome smo među 15 najuspešnijih porodilišta  u Srbiji je dragoceno jer je ono zasluženo glasovima porodilja, budućih majki. Anketa je obuhvatila preko 10.000 porodilja u više desetina srpskih porodilišta-kazao je dr Vasil Kirov, načelnik Porodilišta.  Ohrabrujuća vest  sa ovog odeljenja je i da je ove godine rođeno 30 beba više u odnosu na isti period lane.

Hirurzi Bojana Ćirić i Srđan Denčić su konstatovali da je stručno usavršavanje u pomenutoj Univerzitetskoj klinici bilo veoma korisno, da su videli, ali i radili laparoskopske  procedure jednjaka, želuca, debelog creva  sa najsavremenijom opremom i sa vrhunskim hirurzima.  Pomenuta klinika je, pored ostalog poznata i po tome što se u njoj već primenjuje operativna robotika, odnosno operacije uz pomoć robota.

Dr Nebojša Jovanović, ortoped je  rekao da se operacija kukova  u ovoj Bolnici već uspešno obavlja i da je  usvojena i procedura operacije kolena.  Do sada su operisana pet pacijenta, a u narednom periodu biće operisano  još nekoliko pacijenata.

video prilog TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker