Srbija

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Zahtevi tržišta, kupaca i korisnika menjaju se sve većom brzinom, usložnjavaju i adaptiraju na globalne promene, a inovativna rešenja postaju imperativ zato što jedina efektivno odgovaraju svim zahtevima. Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude genijalna rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme. Da se njihove ideje ne bi izgubile na putu ka uspehu, pokrenut je Founder Institute Serbia, kako bi im bila pružena podrška baš onda kada im je najpotrebnija i kako bi bili spremni za osvajanje međunarodnih tržišta.

Founder Institute je najznačajniji i najveći svetski akcelerator program fokusiran na pružanje podrške startapima i inovatorima u najranijim fazama razvoja. Sa razvijenim programima na 6 kontinenata i u preko 95 zemalja, ovaj pre-seed akcelerator lansiran je i u Srbiji, sa ciljem jačanja lokalnog i regionalnog preduzetništva i pružanja podrške startap timovima u procesu ubrzanog razvoja, koji će rezultirati transformisanjem inovativnih ideja u isplative i održive poslovne prilike.

Founder Institute Serbia tim je u saradnji sa iskusnim domaćim i međunarodnim preduzetnicima, inovatorima i ekspertima, formirao vrhunsku mrežu mentora koji će timove obučavati, usmeravati i jačati u najranijim fazama razvoja, i efikasno ih pripremiti za dalji rast i pregovore sa investitorima.

Od osnivanja 2009. godine, Founder Institute akcelerator program pomogao je preduzetnicima širom sveta da pronađu svoju nišu i fokusiraju se na merljiv i održiv razvoj svojih rešenja. Startap timovi u ovom programu mogu da se oslone na konstantnu podršku mentora i investitora, pronađu početne izvore finansiranja, izgrade funkcionalan tim, naprave vijabilan i održiv proizvod ili uslugu i pripreme se za investiranje.
Preko 90% alumnista ovog programa su osnivači ili izvršni direktori kompanija, kreirano je preko 25 hiljada novih radnih mesta, a procenjena vrednost kompanija koje su pronašle oslonac u Founder Institute programu prelazi 30 milijardi dolara.

Ova prilika sada se pruža i domaćim timovima. Founder Institute Serbia akcelerator je virtuelni program koji će timovima omogućiti povezivanje sa značajnim domaćim i međunarodnim mentorima i investitorima, savetovanje i evaluaciju od strane odabranih stručnjaka, pomoć u razvoju novih poslovnih mogućnosti, timski napredak, bolju analizu tržišta, kupaca i korisnika i jasna uputstva za dalji rast i razvoj.

Pre zvaničnog dela programa, organizatori su za sve zainteresovane pripremili sjajne besplatne događaje:

  • Meet the Serbian Startup Ecosystem w/ InCenter, STP Niš & More (Online) on 6:00pm, May 26, 2022 (Europe/Belgrade): https://FI.co/e/283265
  • Pitch Your Startup Idea to Serbia and Regional Investors & Experts Online on 6:00pm, Jun 07, 2022 (Europe/Belgrade): https://FI.co/e/283256
  • AMA with a Top Serbian Founder: Jovan Tišma, Founder of ALL-ART (Online) on 6:00pm, Jun 28, 2022 (Europe/Belgrade): https://FI.co/e/283253

Za dodatne informacije o programu posetite: https://fi.co/insight/applications-now-open-to-founder-institute-serbia-virtual-2022

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker