Reportaža

Lane Gutović razrešio decenijsku dilemu:Šojić ipak Piroćanac

Sumnje Piroćanaca koji su godinama tvrdili  da je čuveni filmski lik Srećka Šojića, zbog govora, Piroćanac potvrdio je i sam Lane Gutović, glumac koji je tumačio lik čuvenog “menadžera” Srećka Šojića.

13940

Gutović je naime, kako javljaju agencije, 21 godinu posle  snimanja prvog dela “Tesne kože” otkrio  da  ga je za ulogu Srećka Šojića inspirisao izvesni zidar Toma koji je govorio dijalektom kojim se govori u Pirotu. To je potpuno logičan scenario s obzirom da decenijama unazad veliki broj naših “dunđera” trbuhom za kruhom radi po gradilištima širom zemlje, ali i inostranstvu. Srecko_Sojic

Bard srpskog glumišta Milan Gutović (64) otkrio je da ga je za ulogu Srećka Šojića, koja mu je donela ogromnu slavu,  inspirisao zidar koji je davnih godina krečio njegovu školu.

– Zvao se Toma i govorio je dijalektom kojim se govori u Pirotu. Voleo me je i uz krečenje stalno nešto pričao. Ne sećam se tema o kojima smo razgovarali, ali sam upamtio njegovo karakteristično ć – izjavio je Gutović, a prenose agencije.

tekst Aleksandar Ćirić

fotografije-screenshot, Pressonline

Slične vesti

4 Comments

  1. Зашто нико несме да каже која је особа допринела да пироћанце прогласе за највеће шкртице, па то је иста особа која је, кад је дошао на место председника општине, и сина од покојног поп Србе, Дулета попца, рођеног Пироћанца прогласио особом нон-грате. Ради се о самоназваном новинару ТОМИСЛАВУ Г. ПАНАЈОТОВИЋУ ( ПОСЛАНИКУ ).

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker