Gradska hronika

Laboratorija kreativnog preduzetništva u Nišu

Grupa za kreativnu ekonomiju u saradnji sa EU info kutkom Niš organizuje Laboratoriju kreativnog preduzetništva u Nišu od 10-12.04.2017. 


Ovo je jedinstveni program za razvoj i validaciju poslovnih ideja

​/projeka​

 u kreativnim industrijama. 

Kreativne industrije obuhvataju: film, multimediju, vizuelne umetnosti, rukotvorine, zanate, dizajn, IT preduzetništvo, štampu, izdavaštvo (klasično i digitalno), advertajzing, kreativno pisanje, modni dizajn, grafiku, muziku, festivale, grastronomiju, organizaciju događaja, dizajn enterijera, umetničku dekoraciju cveća, proizvodnju hrane koja ima elemente geografskog porekla, kreiranje kreativnih digitalnih sadržaja, kreativni turizam, preduzetništvo zasnovano na resursima kulturne baštine, obrazovanje za kreativne industrije, istraživanje kreativnih industrija, i sl.

Polaznici imaju mogućnost da kroz kreativnu laboratoriju dobiju konkretne odgovore na praktična pitanja rada u kreativnim industrijama, oporezivanja, tržišta, zaštite intelektualne svojine i dobiju verifikaciju izvodljivosti/mogućnosti za razvoj svoje poslovne ideje. 

Laboratorija pruža mogućnost da u direktnom kontaktu sa uspešnim preduzetnicima u kreativnim industrijama kao što su Ana LjubinkovićNina Babić Ana Babić, kao i onima koji su na početku svoje karijere, polaznici saznaju više o izazovima koji postoje u ovoj sferi, kao i mogućnostima za dalji razvoj.

Prijave se šalju na [email protected] / ime, prezime, kontakt opis poslovne ideje/projekta u nekoliko rečenica. 


Rok za prijavu je do 4. aprila, a izabrani kandidati biće obavešteni mailom do 6 aprila. Za izabrane kandidate učešće u programu je besplatno. 

Detaljne informacije o programu Laboratorije kreativnog preduzetništva i prijavljivanju su dostupne na 

http://www.kreativnaekonomija.com/2017/03/29/laboratorija-kreativnog-preduzetnistva-otvoren-poziv/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker