Gradska hronika

Kupališna sezona pod znakom pitanja

Ovogodišnja kupališna sezona na Gradskom kupalištu pod velikim je znakom pitanja zbog činjenice da nema dovoljno vode za preliv i prečišćavanje zbog čega su se po prvi put pojavile i alge pa je juče i danas stavljen katanac na Gradsko kupalište. Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević kaže da je danas razgovoarao sa direktor Hidroelektrane Pirot sa kojim ima vrlo korektnu saradnju o čemu svedoče i zajednička ulaganja u bazen, ali da je problem u dispečeru u Kladovu odnosno Đerdapu koji odlučuje o tome da li da se pušta voda u Kompenzacioni bazen ili ne. Direktor Đorđević kaže da posle gotovo 18 godina rada na Gradskom kupalištu, više nije optimista i da će se u vrlo bliskoj budućnosti postaviti kao prioritet izgradnja otvorenih bazena na kompleksu pored Gradskog kupališta i da će se priča sa Gradskim kupalištem ostaviti za neka druga vremena. 

spasioci-Imali smo nemilu situaciju juče, da taman kad su počele tropske temperature, mi smo morali da vratimo preko 2.000 kupača sa Gradskom kupališta. Problem na Gradskom kupalištu je taj što mi trenutno nemamo vodu koja će prelivati. Pojavile su se i alge, bukvalno, jezero je procvetalo. To se nije desilo od kako mi radimo poslednjih 20 godina tako da imamo situaciju da vrlo neprijatno za kupanje i prosto nemamo vodu za preliv. Mi smo spremni da, ako danas Hidroelektrana pusti vodu, odmah krenemo sa radom, međutim, ne zavisi sve od nas. Ja sam se jutro čuo sa direktorom Hidroelektrane. Moram da kažem da smo mi sa njima u vrlo korektnim odnosima, znate da smo zajedno ulagali u infrastrukturu kupališta. Ceo problem je u tome što neki dispečer iz Kladova ili Đerdapa Piroćancima isključi vodu i kaže da nema kupanja. I dalje je ta priča i dalje je taj problem. Oni prave struju, mi se brinemo o Piroćancima da imaju dobro mesto za kupanje i brinemo o bezbednosti. Nažalost, juče i danas smo stavili katanac na Gradsko kupalište i ovom prilikom zovem sve Piroćance da dođu na Nišavu. Uradili smo uzorkovanje vode iz Nišave, voda je druge kategorije, malte ne ista kao na Gradskom kupalištu. Mi ćemo danas postaviti sve službe da ovde rade na pirotskom Keju, na drugom, trećem, četvrtom, petom, šestom i sedmom brzaku, tako da pozivam sve Piroćance da spas od vrućine nađu na Nišavi, kako je to bilo pre nekih dvadesetak ili trideset godina dok se problem sa dispečerom ne reši i on ne smiluje da u ovim tropskim danima pusti vodu Piroćancima-kaže Đorđević i dodaje da ne zna kada će Gradsko kupalište početi sa radom.

kupaliste

-Imamo dogovor da se od petak puni Kompenzacioni bazen, koji danju ne sme da se puni zbog radova koji se izvode na izgradnji Koridora 10. Mislim da će za vikend biti vode na Gradskom kupalištu, ali koja će temperatura biti i da li će se zagrejati veliko je pitanje, jer ona izlazi na 11 ili 12 stepeni-zaključuje Đorđević.

kupaci nisava

Upravnik kupališta Miloš Rančić kaže da će svih desetak spasilaca, lekarska ekipa biti angažovani na Nišavi dok bazen ne radi, kako bi se izašlo u susret građanima koji moraju da potraže spas od tropskih vrućina.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Kako može tamo neki dispičer sa (našom vodom) da se zeza u periodu tropskih vrućina to mi nije jasno,jer kad prođe voda kroz turbine šta njega zanima gde će voda ići?????Pirote organizuj se.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker