Kultura

Kulturno-omladinska razmena Pirota i Grocke

Projekat „Mladi su zakon – Pirotski okrug“, sprovodi Udruženje građana „Vizija“ Pirot, finasira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

U okviru programa, jedna od aktivnosti je i organizovanje omladinske volonterske akcije, u cilju podrške mladima u područjima pogođenim majskim popalavama.

Na sugestiju Ministarstva omladine i sporta, omladinska udruženja iz Pirotskog okruga sarađuju sa Kancelarijom za mlade Grocka, pa samim tim i sprovode omladinsku volontersku akciju u opštini Grocka.

Volonterska akcija podrazumeva druženje mladih iz svih opština Pirotskog okruga (Pirot, Babušnica, Bela Palanka, Dimitrovgrad), sa mladima iz opštine Grocka, kao i organizovanje raznih kulturnih događaja koji su priređeni ovog vikenda. Reč je o izložbi najboljih fotografija Stare planine i uopšte celog pirotskog kraja, autora fotografa iz Foto kluba “Fokus” iz Pirota, zatim stend-ap komediji u izvođenju Lazara Živkovića iz Babušnice koja na duhovit način na lokalnom dijalektu prikazuje naše naravi, kao i o pozorišnom komadu “Rasprodaja snova” u izvođenju mladih glumaca teatra “Hristo Botev” iz Dimitrovgrada, u režiji Delče Gigova a po tekstu Elizabete Georgijev.

Izvor grockainfo.com

foto grockainfo.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker