Više od 700 mališana nadmetalo se za Čitalačku značku

Podelite

“Čitalačka značka“, tradicionalna manifestacija koju organizuje Narodna biblioteka Pirot, ove godine održana je u periodu od 18. do 30. maja i okupila je preko 700 đaka pirotskih osnovnih škola.

Povodom uspešnog okončanja ovogodišnje devete „Čitalačke značke“, Narodna biblioteka Pirot će u utorak 12. juna kao nagradu najuspešnijim takmičarima starijeg uzrasta organizovati druženje sa poznatim stvaraocima za decu Brankom Stevanovićem i autorom „Pustolova“ Vladimirom Andrićem, koji će ovom prilikom predstaviti svoje najnovije knjige – „Urnebesnu fiziku“, najčitaniju knjigu za decu izdavačke kuće Laguna i „Urnebesnu Srbiju“, koja će ovog puta imati svoju pretpromociju s obzirom da se objavljivanje ove knjige tek očekuje. Osim predstavljanja svojih knjiga, Vladimir Andrić i Branko Stevanović će o svom stvaralaštvu i brojnim knjigama namenjenim najmlađima, od kojih su neke zastupljene i u školskoj lektiri, govoriti na završnoj svečanosti na dečjem odeljenju pirotske Biblioteke sa početkom u 12 časova.
Za najmlađe takmičare (od prvog do četvrtog razreda) Biblioteka će u četvrtak 14. juna, u saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, u Domu Vojske organizovati pozorišnu predstavu „Smešna bajka“, rađenu po tekstu Tode Nikoletića. Početak predstave je u 11:30 sati.
Ove godine na manifestaciji „Čitalačka značka“ učešće je uzelo 730 učenika svih pirotskih osnovnih škola, od prvog do sedmog razreda. Šesto devedeset osam takmičara osvojilo je plakete, 393 i knjige, dok će 166 najuspešnijih biti nagrađeno i originalnim majicama. Prvaci koji su se posebno istakli dobiće zanimljive bedževe.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1