Pogledajte snimak svadbe u Pirotu iz 1937. godine koji se čuva u arhivu Jugoslovenske kinoteke

Podelite

Reč je o snimku koji se čuva u arhivu Jugoslovenske kinoteke, a na kome je venčanje sina čuvenog trgovca i graditelja “Tigra” Dimitrija Mladenovića Mite Gage – Najdana Mladenovića i Desanke Čičanović iz Leskovca. Od skora dobar deo arhive Jugoslovenske kinoteke može se videti i na “ju tjubu”. 

Svadba u Pirotu, 1937. U Pirotu su se 21. novembra 1937. venčali Najdan Mladenović iz Pirota i Desanka Čičanović iz Leskovca. Mladoženja je bio sin istaknutog trgovca, osnivača i graditelja fabrike Tigar i hidroelektrane Temac, Dimitrija Mladenovića – Mite Gage. Polazak mladenaca na venčanje, opšte veselje i narodno kolo posle venčanja, lomljenje pogače za sreću mladenaca, odlazak na ručak, mladenci u krugu porodice i rođaka.

Podelite

1 Komentar

  1. Ige

    10.05.2018. at 09:19

    А онда су дошли комунисти и све упропастили…

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1