“Ni na tam ni na ovam” – skečevi na pirotskom govoru

Podelite

Mladi pirotski talentovani glumci i youtuberi Danica Stanković i Nenad Milošević počeli su sa snimanjem serijala skečeva na pirotskom dijalektu koji za cilj imaju da se prikaže običan bračni par iz Pirota u svakodnevnim životnim situacijama, mukama i problemima, ali koji se uprkos svemu ipak vole.

Nenad Milošević već je poznat široj javnosti po parodijama na Jelenu Karleušu, dok je Danica Stanković mlada i veoma perspektivna glumica Narodnog pozorišta Pirot koja je nedavno diplomirala na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.


-Želimo da prikažemo običan bračni par u svakodnevnim životnim situacijama – Slavicu i Slavka, Piroćance sa svim mukama i problemima. Iako se iskreno vole, često dolazi do nesporazuma i rasprava. Scenario i režiju radimo sami. Inspiraciju nalazimo u porodici, prijateljima, komšijama. Imamo veliku podršku pijatelja, koji nam pomažu u pripremama oko snimanja, a za montažu je zadužen Aleksandar Mijalković-kaže Milošević i dodaje:


-Odlučili smo da ovo radimo na pirotskom dijalektu. To je jedan od najstarijih I najlepših sprskih govora. Veoma bogat, funkcionalan, zanimljiv. Ima svoju dušu I specificnost. Treba da ga govorimo sa uživanjem i bez stida jer je to naš identitet. Ovo radimo sa velikom strašću i ljubavi prema Pirotu i Piroćancima-kažu ovi mladi i talentovani naši sugrađani.
Skečevi će biti snimljeni u ukupno osam epizoda koje će biti emitovane na Youtube-u, kao i na portalu pirotskevesti.rs.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1