Mališani se družili sa poznatim književnicima Vladom Arsićem i Brankom Stevanovićem

Podelite

Nakon veoma uspešne ovogodišnje Čitalačke značke, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, na kojoj je učestvovalo preko 700 pirotskih osnovaca, danas je u čitaonici Narodne biblioteke za najuspešnije na ovom takmičenju organizovano druženje sa poznatim našim piscima Vladom Arsićem i Brankom Stevanovićem.

Vlada Arsić je kazao da uvek rado dolazi u Pirot, a ranije je dolazio kao novinar. Sada promoviše svoju najnoviju knjigu koja će mališanima biti izuzetno interesantna.

-To je zbirka od devedesetak priča koje su prilagođene uzrastu od 7 do 107 godina. Tu će deca moći da čuju da je jedan Franc List prvi koncert u životu imao kod Zrenjanina u Ečkoj, čiće da je Srbija imala jednog papu u Vatikanu, da je Milanski edikt u stvari napisao čovek koji je živeo u Srbiji, zatim da smo 1939. godine imali trku Formule 1 u Beogradu-kazao je Arsić.

Književnik Branko Stevanović kazao je da da će pirotskim mališanima govorio o knjizi “Urnebesna fizika”.

-Osim mene, autori knjige koja je doživela čak 10 izdanja su i Igor Kolarov i Svetislav Paunović. Knjigu je objavila Laguna i za kratko vreme je doživela deset izdanja ukupnog tiraža od 23.000 primeraka, uz jedno izdanje na makedonskom u tiražu od 1.000 primeraka. Ni nama nije jasno kako se ta knjiga brzo primila među decom i odraslima-kazao je Stevanović.

Sara Nikolić, učenica četvrtog razreda OŠ “8. septembar”, koja je osvojila prvu nagradu, kazala je da najviše voli da čita avanturističke knjige.

-Najzanimljivija knjiga mi je bila “Pet prijatelja u novoj avanturi”. Mnogo mi znači mogućnost da se družimo sa piscima na ovakav način-kazala je Sara.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1