Lokalna samouprava

Krivični postupci protiv više direktora iz Tigra

U toku su krivični postupci protiv više direktora iz kompanija “Tigar AD” i “Tigar korporacija” jer se terete da su zaključivali štetne ugovore sa kompanijom “Projektinova” i tako oštetili pirotsku kompaniju sa 460 miliona dinara, saopštilo je Tužilaštvo.

Prema podacima do kojih je došla pirotska policija lica optuženi iz kompanija “Tigar AD” i “Tigar korporacija” se terete da su zaključivali štetne ugovore sa kompanijom “Projektinova” iz Beograda i tako oštetili Tigar i druge zavisne kompanije sa 460 miliona dinara i to u periodu 2003-2012. godine.

Protiv bivšeg generalnog direktora Dragana Nikolića u toku je postupak zbog pribavljanja koristi firmi “Univers KO” iz Beograda.

Takođe, pokrenut je i krivični postupak protiv više zavisnih direktora Tigra i to Milana Džunića, Dragana Đorđevića, Radiška Cvetkovića, Žarka Ćirića, Igora Kostadinovića, Miodraga Petrovića, Dragana Pejčića, Živka Ćurića, Miroslava Kostića, Vidojka Mitića i Sanje Kostić.

U  toku je i postupak protiv Dragana Nikolića i Jelene Petković zbog neuplaćivanja poreza.

Njih dvoje se terete za neuplaćivanje poreza na propisani račun i to Nikolić za 6,4 miliona dinara, a Petkovićeva za 46,5 miliona dinara.

Jelena Petković je bila na čelu Tigra do pre mesec dana, kada je podnela ostavku. Predstavnici sindikata tada su izneli zahtev da novi generalni direktor ne bude iz redova izvršnih direktora.

Izvor: juznevesti.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker