Reportaža

Krivične prijave protiv čelnika Vranja i Pirota

Državna revizorska institucija podnela je krivične prijave protiv bivšeg gradonačelnika Vranja i aktuelnog predsednika opštine Pirot. Prekršajne prijave stići će i na adrese pojedinih niških funkcionera.

Zbog, kako je navedeno, nezakonitih radnji u poslovanju Grada u 2011. godini Državna revizorska institucija (DRI) podnela je krivičnu prijavu protiv bivšeg gradonačelnika Vranja, a sada Narodnog poslanika SPS-a Miroljuba Stojčića.

Osim njega, na osmočlanom spisku nalaze se i Vladan Vasić, predsednik opštine Pirot, kao i Miroslav Mančić, direktor Društvenog fonda za puteve opštine Pirot. Naime, kako je navedeno u saopštenju DRI, krivične prijave podnete su zbog prekomernog trošenja budžetskih para.

Kada je reč o poslovanju niške lokalne samouprave u 2011.godini, Državna revizorska institucija navela je znatno manje nepravilnosti u odnosu na prošlogodišnji izveštaj.

Kako stoji u saopštenju, prekršajnu prijavu dobiće Nebojša Petrović, bivši direktor niške Tržnice, Blagoje Bradić direktor niške filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kao i Radojko Matić direktor Apoteke Niš.

Zahtev za pokretanje Prekršajnog postupka, kako stoji na sajtu DRI, biće prosleđen i predsedniku opštine Surdulica Novici Tončevu i još nekim funkcionerima iz ove opštine.

Zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka podneti su zbog nepoštovanja pojedinih odredbi Zakona o budžetskom sistemu, Zakona o javnim nabavkama, Zakona o radu, Zakona o državnim službenicima, i mnogim drugim uredbama.

Izvor: juznevesti.com

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker