Gradska hronika

Krijumčarili narkotike i lekove

Carinici su u prethodna dva dana, u više navrata, zajedno sa kolegama iz policije sprečavali pokušaje krijumčarenja droge i lekova na graničnim prelazima Gradina i Horgoš. Zahvaljujući toj saradnji onemogućeno je krijumčarenje gotovo 4 kilograma marihuane, 56 grama hašiša, kao i preko 31.000 tableta leka za smirenje ”Apaurin”.

paketi marihuane

Na graničnom prelazu Horgoš, u noći između 16. i 17. juna, carinici i policajci su zajedničkim radom sprečili pokušaj krijumčarenja gotovo 4 kilograma marihuane.
Marihuana je otkrivena u automobilu marke ”Folksvagen”, kumanovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao makedonski državljanin, albanske nacionalnosti.
Ovaj 21-godišnji mladić, koji se po sopstvenoj izjavi bavi stočarstvom, putovao je sam na relaciji Makedonija – Austrija i na pitanje carinika odgovorio je da nema niša da prijavi za carinjenje.
U sklopu integrisanog upravljanja granicom, a nakon izvršene pasoške kontrole, pripadnici granične policije su inicirali detaljan pregled vozila na carinskom skeneru kada je uočeno da se u rezervnom točku nešto nalazi.

marihuana u rezervnom točku
Carinici su potom zasekli gumu rezervnog točka i iz nje izvukli 7 paketa umotanih u najlon i oblepljenih lepljivom trakom.
Preciznim merenjem je ustanovljeno da se radi o ukupnoj težini od 3.762 grama biljne materije za koju se osnovano sumnja da je reč o marihuani.
Putnik koji je upravljao vozilom i paketi marihuane predati su policiji radi vođenja krivičnog postupka.Apaurin u Smokiju

Na graničnom prelazu Gradina, 16. juna 2014. godine, carinici su na izlazu iz Srbije u donjem vešu jednog turskog državljanina otkrili oko 56 grama hašiša i 1,3 grama marihuane.
Droga je otkrivena nakon što je vozilo marke ”Mercedes” kojim je upravljao pomenuti turski državljanin odvojeno za detaljljan pregled.

lekovi u cipsu
Ovaj 35-ogodišnji mladić je putovao u društvu starijeg bračnog para, takođe turskih državljana i na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi za kontrolu, odgovorio je da nema ništa.
Sumnjajući u tu izjavu carinici su se odlučili za detaljan pregled vozila i prtljaga, da bi potom obavili i lični pretres putnika.
Tada je otkriveno da u donjem vešu ovaj putnik ima jedno pakovanje oblepljeno plastičnom folijom od 1,3 grama marihuane i 55,88 grama braon supstance za koju se osnovano sumnja da je reč o hašišu.

 apaurin u prasku za ves

Dan pre toga, 15.juna 2014.godine, vršena je redovna carinska kontrola na izlazu iz Srbije kada je u autobusu prevozničke firme “Lasta” koji saobraća na liniji Beograd – Jonkoping otkrivena velika količina lekova za smirenje.
Pored vozača, u autobusu su se nalazila i dvojica njegovih kolega, kao i 20 putnika. Svi su, na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinjenje, odgovorili da imaju samo lični prtljag.
U saradnji sa službenicima granične policije autobus je detaljno pregledan kada je među ličnim stvarima jednog 36-ogodišnjeg putnika, inače makedonskog državljanina, otkrivena 31.290 tableta leka ”Apaurin”.
Tablete “APAURIN- Diazepam 10mg” pronađene su u putnikovoj torbici i u pakovanjima Smokija, Čipsa, Čokolina i praška za veš. Ukupno je otkriveno 2086 tabli sa po 15 tableta pomenutog leka koji se koristi za lečenje anksioznih stanja (napetost, uznemirenost, agresivnost, strah).
Sve otkrivene tablete, kao i punik koji je pokušao da ih prokrijumčari predati su dežurnim službenicima policije u dalju nadležnost radi vođenja krivičnog postupka.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker