Gradska hronika

Kreativna privreda i ekonomski razvoj Srbije

U okviru trećeg Foruma kreativne ekonomije u saradnji sa Društvom ekonomista Beograda održano je savetovanje “Kreativna privreda i ekonomski razvoj Srbije“ u hotelu StarA na Staroj planini.

kreativne industrije_3

Učesnici su diskutovali o potencijalima kreativne privrede za lokalni razvoj i unapređenje kvaliteta života u zajednici. Konferencija se održala u sklopu projekta „Jacanje institucionalnih kapaciteta za razvoj kulturnih industrija u Srbiji” gde je Pirot bila pilot teritorija za razvoj Agende razvoja kulturnih i kreativnih industrija.  Tokom konferencije predstavnici kreativnih industrija Pirota  predstavili su razvojne potencijale kulture i kreativnih industrija u Pirotu, kao i svoje institucije i organizacije koje deluju u ovoj oblasti.

kreativne industrije_2

U ovoj sesiji ucestvovali su Radovan Asković i Kristijan Asković iz NVO “Pralipe”, Biljana Marinkovi iz  udruzenja “Žene Juga” i Aleksandar Živković iz Narodnog pozorišta Pirot.

kreativne industrije_4

U okviru konferencije je održana promotivna izlozba kreativnog preduzetnistva žena Pirota koju su orgnizovale “Žene juga” sa njihovim članicama, kako bi prikazale ulogu ženskog stvaralaštva u podsticanju kreativnog preduzetništva Pirota i očuvanju gastronomskog nasleđa ovog kraja  – staroplaninska jela koje su pripremile udruzenje zena “Klok” iz Krupca.

kreativne industrije_1

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker