Politika

Kostić:Iznete notorne neistine i laži

Direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić danas je na konferenciji za novinare notornim lažima i neistinama nazvao tvrdnje koje su na račun rada Direkcije iznešene na konferenciji za novinare Srpske napredne stranke u Pirotu.

-Povod za konferenciju su notorne laži i neistine koje je o radu Direkcije izneo narodni poslanik Radmilo Lale Kostić. Najpre, laž je da je projektna dokumentacija za izgradnju ulice Milivoja Manića u Pirotu dva puta plaćena. Projektnu dokumentaciju je uradila Direkcija za izgradnju opštine Pirot, dakle, nije plaćena niti jedan dinar, a kamoli da je plaćena duplo. Neka naš narodni poslanik koji je te podatke izneo pred novinare dođe u našu instituciju i da vidimo ko laže a ko govori istinu. O nikakvom duplom plaćanju se ovde ne radi. Dokumentacija postoji tako da nema smisla da se iznose laži i neistine o ljudima koji ovde pošteno rade. Mi imamo čime da se pohvalimo, a voleo bih da se on pohvali šta je uradio za dve godine za Pirot. Što se tiče basnoslovnih para koje se navodno naplaćuju od građana, pošle godine je naplaćeno od fizičkih lica 3.7 miliona dinara naknade za uređenje građevinskog zemljišta, u 2015. 2.2 miliona, što je zajedno manje samo od rekonstrukcije ulice Rogoz, koja je koštala sedam miliona dinara-kazao je Kostić i dodao da Direkcije i te kako ima čime da se pohvali.

branislav kostic

-Mi se ne bavimo nikakvom “šoder” kampanjom, već radimo na izgradnji i rekonstrukciji ulica u gradu, prema selima, izgradnjom novih objekata kao što je most, bazen, Omladinski stadion i tako dalje, rekonstrukcija javne rasvete, izgradnja inkluzivnog parka za osobe sa invaliditetom i tako dalje. Očekuje nas još nekoliko veliki projekata poput izgradnje vodovoda u selu Ponor i ja ću biti veoma zadovoljan kada sve to bude završeno jer ćemo onda moći da pokažemo da više nemamo sela koje nema vodu. Most je završen, urađen je u skladu sa projektnom dokumentacijom, kao i bazen. Što se tiče izjave da bazen na 70 mesta teče, to je totalna i notorna laž. Bazenska školjka ima problema na tri spoja gde voda curi zbog čega već 12. septembra dolaze stručnjaci renomirane kompanije “Mirta” iz Italije, koja gradi isti ovakav bazen u beogradskoj “Areni” za potrebe održavanje budućeg prvenstva. Pogledaće bazen i u roku od dva tri dana biće rešeno. Ima na bazenu još problema jer je reč o izuzetno kompleksnom objektu kakvog, po rečima mnogih stručnjaka, nema na Balkanu. Sonda koja treba da dovede vodu do sterilnog nivoa trenutno ne radi, ali biće popravljena, jer smo još uvek u fazi ispitivanja sistema i do puštanja objekta u rad svi sistemi će biti ispitani, ispravni i bezbedni za upotrebu-kazao je novinarima Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker