Lokalna samouprava

Kostić:Cilj nam je da Pirot bude grad bez neasfaltiranih ulica(Video)

Direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić zajedno sa predsednikom SO Pirot Milanom Popovićem obišao je danas Drinsku ulicu, čiji su meštani tri decenije živeli u lošim uslovima i imali velikih problema zbog neasfaltirane ulice. Drinska ulica, kao i okolni sokaci je ovih dana dobila asfalt, a asfalt će već sutra i ovih dana dobiti još nekoliko manjih ulica u naselju Kavak, Jug-Bogdanova ulica, kao i Kolubarska ulica.

[envira-gallery id=”25685″]

Kostić je kazao da je cilj Direkcije i opštine Pirot, da naš grad već naredne godine  postane jedan od retkih gradova u Srbiji bez neasfaltiranih ulica.

-Danas završavamo radove u Drinskoj ulici, konstrukciju kolovoza smo završili pre neki dan a danas se završavaju trotoari. Vrednost radova je deset miliona dinara. Sutra asfaltiramo i ulicu Jug Bogdanovu, vrednost radova je tri miliona dinara, kao i Kolubarsku ulicu koja je na ulazu u naselje Tanasko Rajić. Radi se kvalitetno, ja se nadam da će naši sugrađani biti zadovoljni jer smo rešili ogroman problem žitelja ovog naselja. Nećemo ovde stati. U narednom periodu planiramo asfaltiranje još desetak ulica, a za naradnu godinu, već smo u proceduri dobijanja dozvola i izrade dokumentacije za još dvadesetak ulica. Sve to zavisi od budžeta, ali se nadam da će lokalna samouprava smoći snage da nas podrži da dobijemo grad koji neće imati neasfaltirane ulice-kazao je Kostić.

On je dodao da je Direkcija nakon rebalansa budžeta dobila dodatnih četiri miliona dinara. Direkcija je od početka godine uspela da kroz dobro sprovođenje javnih nabavki uštedi dodatnih sedam miliona dinara i sav novac će biti uložen u sređivanje gradskih ulica.

-Reč je o asfaltiranju sokaka u selu Krupac, a takođe ćemo potpuno presvući ulice Rogoz i Pobedinu. To su ulice koje su prilikom zamene azbestnih cevi savremenim pvc cevima ruinirane toliko mnogo da je njihova sanacija praktično nemoguća-kazao je Kostić i dodao da će u tim ulicama stari asfalt biti sklonjen i postavljen potpuno novi asfalt.

Predsednik SO Pirot Milan Popović kazao je da se nada da će se ovako intenzivni radovi nastaviti i u drugim naseljima u gradu.

-Na nama je da obezbedimo sredstva za ovakve investicije i mi to činimo. I to se i ovaj put pokazalo da samo treba raditi, stvarati, investirati, a ne da pričamo kao što to rade razni dušebrižnici. Ovo je primer kako treba raditi. Jednostavno, rad i samo rad, obezbeđivanje sredstava sa svih strana, ne samo iz budžeta lokalne samouprave, već i iz ministarstava, prekogranične saradnje da bi se što više sredstava dovuklo u Pirot-kazao je Popović.

Slične vesti

2 Comments

  1. Sve je to lepo ali imam pitanje: Kad mislite da asfaltirate put od Sopotske petlje do Temske? Sve rupa do rupe. Dzabe se ‘krpi’ kad posle bude jos gore.
    Godinama je tako… bruka i sramota!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker